בראוניז נוטלה
בשירותו הצבאי, היו מדי פעם לבני עמרי תקריות משעשעות בגלל העוגות ששלחתי לו לבסיס.
ה"חמורה" שבהן קרתה בטירונות, כשכמה מחבריו נשלחו לשמור על אנדרטת הנח"ל שבפרדס-
חנה. החבר'ה האלו נשארו שם עם מזון דל ועמרי סימס לנו מהבסיס וביקש שניסע אליהם ונביא
להם אוכל כי הם רעבים. ארזנו כל מה שהיה בבית ואני הכנתי את העוגה הכי מהירה בבחישה
ובאפיה – בראוניז!
כשירון הביא להם את ה"תספוקת", הם לא ידעו ממה הם יותר מתרגשים. מזה שהם מזהים
מרחוק (בעיקר לפי ההליכה) את עמרי כשהוא גדול בשלושים שנה, או מהחבילה שתשבור להם
את הרעב. ביום ראשון כשעמרי וחבריו הגיעו להחליף את קבוצת החיילים בשמירה, הוא קיבל
פקודה עם אזהרה מהמפקד: "עד שלא תביא את המתכון של הבראוניז כדי אעביר אתו לאמא
שלי, לא תוכל להשתחרר מהשמירה". אס.אמ.אס מבוהל הסדיר את העניין ועמרי השתחרר
מהשמירה במועד.
הבראוני (חומית בעברית) גרסאות רבות לה. אני מאוד אוהבת את "בראוניז שלושת השוקולדים"
שאפשר למצוא בהקלקה פשוטה בגוגל, או את המסורתית, האמריקאית הטובה שקיבלתי מאסתר
דשא (תפורסם בפעם אחרת). אבל אני שמחה לנסות גם אחרות. לאחרונה ראיתי שקארין גורן
מוסיפה נוטלה לעיסה הבוצית הקטיפתית הזאת. ניסיתי ואהבתי.
חומרים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
כוס ממרח נוטלה
4 ביצים שלמות
כוס דחוסה סוכר חום
1 כף וניל
חצי כפית מלח
כוס ורבע קמח
חופן אגוזי לוז
אפשר להוסיף 50 אגוזי מלך או לוז לבצק
אופן ההכנה:
מדליקים תנור ל 180 מעלות.
• בקערת פלסטיק או זכוכית ממיסים במיקרוגל, שוקולד, חמאה ונוטלה, עד להמסה מלאה.
• מוציאים מהמיקרו ומערבבים היטב.
• בקערה נפרדת שמים את הביצים, הסוכר החום, המלח והוניל, מקציפים במיקסר עד לקבלת
קציפה תפוחה. זה יוצא בצבע חום בהיר זהבהב.
• מאחדים את עיסת השוקולד עם הקציפה על-ידי ערבוב עם לקקן. לתוך אלו מנפים את הקמח
וממשיכים בערבוב (מי שאוהב אגוזים יוסיף אותם כאן) לא יותר מידי, עד לקבלת עיסה בוצית.
• שופכים את כל תכולת הקערה לתבנית עגולה או מוארכת מס' 26. מרופדת בניר שעווה
• על פני הבצק מפזרים חופן אגוזי לוז קצוצים ומטביעים אותם טיפה.
• מכניסים לתנור ל- 35 דקות.
הסוד של הבראוניז הוא בַּאפִיה. מספיק שאפית קצת יותר מדי (פחות מדי, זה לא נורא),
וקיבלת גוש סתמי וחונק שבינו לבין הכבדות המִשיית שמאפיינת את הבראוניז אין שום קשר,
כך שאין ברירה, חייבים לנעוץ סכין יבשה מדי פעם כדי לראות אם העוגה עדיין בצקית ולא
לפחד להוציא אותה רוטטת.