מרק פלפלים קלויים בשבוע שעבר התגלגלנו לנו, כמה בנות, לצימר בצפון. פעם, כדי לקרב את מרכז הארץ לגליל, לחבל הארץ היפהפה אך הצפוני משהו, תבעו הפרסומאים את המושג "ארץ – הגליל". בואו לארץ הגליל הם קראו וכולם באמת באו. זה כל-כך הצליח שעכשיו, גם בזכות הרחבת הכבישים, הגליל כבר כאן במרכז, עם כל החן היופי והטעמים ... נודה על האמת. רוב הטיול שלנו, מלבד כמה סיורים טבעתיים, התנהל ממסעדה למסעדה שבהן כל מנות הדגל כונו בשם התואר "גלילי" ו"גלילית". מנה אחת כזאת היתה במסעדת מורל שליד אבירים. מרק הפלפלים הגלילי היה טעים מאוד והחלטתי לשחזר אותו על-אף שהסתמכתי על מתכון של אותו מרק מפעם קודמת שבישלתי אותו וההוא, נלקח מהתפריט של מסעדת סוזנה מנוה-צדק בתל-אביב שבמרכז הארץ. |
חומרים והכנה:
לשטוף ולנגב את הפלפלים. להכניס אותם לתנור שחומם לחום גבוה (220 מעלות) או לקלות על האש עד שמשחימים קלות. להכניס את הפלפלים הקלויים לשקית ניילון כשהם חמים ולסגור את השקית הרמטית. כשהפלפלים מתקררים, לקלף בסבלנות את הקליפות ולחתוך את הבשר האדום לרצועות. - 50 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 2-3 בצלים גדולים
- 6 שיני שום
לשים את השמן והחמאה בסיר גדול ולהמיס. לחתוך את הבצל לריבועים, את השום לפרוסות ולטגן את שניהם. להוסיף לבצל/שום את הפלפלים ולאדות 10 דקות. - 6 כוסות מרק עוף, או מים עם אבקת מרק
- 1 כפית מלח (או לפי הטעם)
- חצי כפית פלפל שחור
- תימין (רצוי עלים טריים)
להוסיף לסיר את המרק, המלח, הפלפל, התימין ולבדוק טעמים. אם קצת דלוח, להוסיף אבקת מרק בלולה במים רותחים (שלא יהיו גושים). לבשל על אש קטנה 45 דקות. - 1 כף דבש (טוב להוסיף לכל מרק)
- 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
להוסיף את הדבש והשמנת המתוקה ולרסק בבלנדר ידני או במעבד מזון. זה מוכן! כשמגישים אפשר לשים כף שמנת חמוצה בכל צלחת. |