אחרי פאי האגוזים, קשה שלא ללכת אל הפאי-לימון. כמו ל"בראוני". גם לעוגה זו גירסאות רבות. אתן את זאת שלהבנתי, הכי אוהבים.
בצק: 1 כוס קמח ¼ כוס מים קמצוץ מלח 75 גרם חמאה לשים את כל חומרי הבצק במעבד מזון או ביד. מרדדים את הבצק לעלה דק, מלפפים את העלה על המערוך ו"מלבישים" על תבנית פאי. מהדקים עם מזלג את הקצוות העליונים של הבצק לחלק העליון של התבנית ועם אותו מזלג דוקרים את הבצק בתחתית התבנית. מכניסים לפריזר לשעה ויותר. אני מסבירה שוב את הפטנט עם השעועית, משום שלא הסברתי טוב בפעם הקודמת: על הבצק המרודד שבתבנית מניחים ניר אפיה. עליו מפזרים כוס שעועית ומכניסים לתנור אפיה שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק נהיה שחום. השעועית שומרת על הבצק שבקצוות, שלא ייפול בזמן האפייה. כך תישאר קלתית למופת. את השעועית מסירים! ושומרים לפעם הבאה. היא לא חלק מהעוגה. להשאיר את התנור דלוק. מילוי הלימון ½ כוס מיץ לימון סחוט ½1 כוסות מים 1 כוס סוכר טיפת מלח להכניס הכל לסיר, לשים על האש ולהביא לכמעט רתיחה. ¼ כוס מים 4 כפות קורנפלור 4 חלמונים (הצהוב). לשמור שני חלבונים בצד. לערבב בכלי נפרד ולסנן (הסינון מונע הפתעות בעתיד מצד החלמונים). לשפוך בזרזיף לסיר שעל האש תוך עירבוב במטרפה עד שמתקבלת עיסה סמיכה וחלקה – פודינג. להוריד מהאש. 50 גרם חמאה 1 כף וניל 1 כף ברנדי להוסיף לעיסה החמה, לערבב עד שהחמאה נמסה. מפה יש שתי אפשרויות: 1. לשפוך לקלתית הבצק, להכניס לתנור הדלוק (180 מעלות) ולאפות כ-20 דקות, או עד לקבלת קרום זהוב. זה לאלו שאוהבים את הפאי שלהם מתוק וחמוץ - לַפּנִים. 2. להקציף 2 מהחלבונים ששמרנו עם 1 כף סוכר, לערבב בעדינות עם עיסת הפודינג ולשפוך לקלתית הבצק. לאפות בחום 180 מעלות כ- 20 דקות. זה למי שאוהב את הפאי שלו קצת יותר עדין ואוורירי. 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כף סוכר כשהעוגה קרה לגמרי. להקציף את השמנת עם הסוכר ולמרוח יפה על העוגה. אפשר לקשט, עם מיני פירות חתוכים, דובדבנים מסוכרים, או כוכבי שמנת מתוקה. לשמור במקרר.
|