קלה מאוד לעשייה.
אני חושבת שאני אוהבת עוגות בחושות מפני שעוגה בחושה זאת העוגה הראשונה שטעמתי.
עד היום, בשבילי, בחושה זה טעם של בית, של כוללת, של פתיליה ושל סיר פלא. לימים,
כשהפכתי ל"עצמאית", הבנתי שהעוגה הזאת היא הכי סובלנית מבין העוגות ואפשר
לשנות אותה לכל מיני כיוונים (על בסיס של מים, קפה, חלב, שמנת) ולתת לה סגנונות
(תפוזיים, שוקולדיים) ותוספות (פרג, אגוזים, פירות טריים ויבשים) שונים.
הבחושה הזאת, היא טיפה כבדה ולכן נראית לי מתאימה לחורף. באביב אחזור עם
בחושה קלילה ופרחונית.
לחמם תנור ל-170 מעלות
3 ביצים שלמות
¼1 כוס סוכר חום דמררה
½ גביע שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף וניל
1 כף מיץ לימון
1 כף קינמון
¼ כפית מלח
לשים הכל בקערה ולערבל במיקסר עד לקבלת עיסה הומוגנית. לתת לעמוד קצת עד
שהסוכר החום נמס.
½1 כוסות קמח תופח
להוסיף לקערה תוך כדי סינון בנפה או מסננת רגילה ולהמשיך לערבל עם המיקסר.
לשפוך את הבצק לתבנית 24 ולשטח על התבנית. אפשר לפזר למעלה קצת סוכר חום
מעורבב בקינמון.
להכניס לתנור המחומם ולאפות כ-40 דקות. העוגה צריכה להיות קצת רטובה.
|