לכבוד פורים
אוזני המן עם שני סוגי מילויים.
לדעתי הבצק הטוב ביותר לאוזני המן הוא בצק שמנת משום שצורת הקיפול של ה"אוזן"
יוצרת עודפי בצק בשלושת הפינות, ומה שאנחנו מחפשים פה זאת מעטפת שיכולה
להחזיק את המילוי בעובי הכי דק שאפשר. במילויים, אפשר להתפרע. כמעט כל מילוי
יבש שמתאים לשטרודל, מתאים גם לאוזן המן. מחממים תנור ל 180 מעלות.
בצק:
½2 כוסות קמח תופח
1 מיכל שמנת חמוצה
200 גרם חמאה
קמצוץ מלח
• שמים את כל החומרים בקערה ולשים אותם עם הידיים עד לקבלת מרקם אחיד.
מכניסים לשקית ניילון לשעה למקרר או לשמירה במקפיא. מלית אגוזים, שומשום, צימוקים ודבש:
100 גרם אגוזי מלך או פקאן חתוכים דק
100 גרם שומשום
100 גרם צימוקים
6 כפות סוכר לבן
6 כפות סוכר חום
4 כפות דבש (אם הדבש קשוי, מכניסים את הצנצנת לכמה שניות למיקרו עד שיתרכך)
• מערבבים את כל חומרי המלית.
• מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ממנו עלה, חותכים בבצק עיגולים אחד ליד השני,
ע"י שפה של כוס הפוכה. על כל עיגול מניחים כפית של המילוי.
• סוגרים כל אוזן כך שיצא משולש ומורחים בביצה טרופה. נחמד לקרוץ עיגולים בגדלים
שונים כדי שכל אחד מהאוכלים ימצא את הביס המתאים לו. מניחים על התבנית
במרחקים שווים.
• השיטה הטובה ביותר למנוע היפתחות של האוזניים באפיה, היא לתת להם מכת
הקפאה (להכניס לפריזר) של כ- 10 דקות, ואז להעביר אותן, כלומר את התבנית המוכנה,
מיד לתנור. במעבר המהיר מהקור לחום, הן לא מספיקות להתפרק. בד"כ זה מצליח.
• אופים כ- 20 דקות. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר. אם טוחנים את הסוכר עצמאית,
כדאי לטחון אותו מסוכר וניל. מלית פרג
¼ כוס חלב
½ כוס סוכר
2 כפות דבש
שמים בסיר על האש, מביאים לרתיחה.
½1 כוסות פרג טחון
מוסיפים לסיר ומערבבים במרץ כ- 5 דקות עד שהעיסה מבריקה ומסמיכה כמעא. אם
העיסה סמיכה מדי, אפשר להוסיף חלב.
מורידים מהאש ומצננים
1 כף וניל
2 כפות לימון ויותר (לפי הטעם)
מוסיפים לעיסה ומערבבים. יש להגיע לקירור מלא לפני שממשיכים אל הבצק!
אפשר להוסיף גם, צימוקים, אגוזי מלא או פקאן, חתיכה בכל אוזן, שוקולד מגורר.
בתיאבון, פורים טעים ושמח.
|