שילוב קטלני של כמה מהמרכיבים הבסיסיים של המטבח המודרני.
מדליקים תנור ל-180 מעלות
הבצק:
בצק שמנת, אותו בצק של האוזני-המן מהשבוע שעבר.
½2 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה
מיכל שמנת חמוצה
קמצוץ מלח
שמים את כל החומרים בקערה, לשים לבצק, מחלקים לארבעה כדורים ומכניסים למקרר לשעה ויותר.
המילוי:
צנצנת נוטלה (הקטנה)
חבילת חלבה (350 גרם)
5 כפות סוכר חום
8 עוגיות לוטוס מפוררות לפירורים
100 גרם פקאן סיני (אגוזים מסוכרים) או אגוזי מלך חתוכים גס.
• מוציאם את הבצק מהמקרר מרדדים כל כדור לעלה.
• מורחים את הנוטלה על הבצק, בעדינות. אם הנוטלה קשה, כדאי להכניס למיקרו לכמה
שניות למיקרו (אחרי שמקלפים את הניר המוזהב). זה יקל על המריחה.
• מפוררים את החלבה ומפזרים על הנוטלה. מפזרים גם את העוגיות, את הסוכר והאגוזים
• מגלגלים, סוגרים ומניחים את הגלילות בַתבנית כך שהקפל הסוגר של כל גלילה מופנה
כלפי מטה.
• מורחים בביצה וחורצים בסכין חדה חריצים אלכסוניים לקישוט.
• אופים כ- 40 עד 45 דקות. צריך לראות שצבע הבצק בין זהוב לחום.
• אחרי שמתקרר, אפשר לאפסן בקופסא סגורה היטב להרבה זמן (שבוע ויותר). אם
שמים במקפיא, אז להרבה מאוד זמן
|