פסח מתקרב וכדאי כבר להתחיל בהכנות.
עוגות הפסח, הן מהטובות והמשובחות שבין עוגות החגים ואולי העוגות בכלל. האתגר
של האפייה ללא חמץ, מאלץ את האופות והאופים לבנות מתכונים מחומרים אחרים,
בעיקר איכותיים.
עוגה זו היא הראשונה בסדרה של עוגות- פסח. היא קלה לעשייה (יחסית), מורכבת
משכבה של קציפת קוקוס אפויה ועליה שכבת מוס שוקולד. קציפת קוקוס חומרים:
4 ביצים מופרדות - החלבונים
1 כוס סוכר
חבילה וחצי קוקוס
הכנה
• מחממים תנור ל 180 מעלות.
• מקציפים את החלבונים לקצף חזק, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. עוברים לבחישה
בלקקן ומוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה.
• שופכים את עיסת הקוקוס לתבנית 26 משומנת.
• אופים 12 דקות.
מוס שוקולד חומרים:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
¼ כוס חלב
1 כף וניל
1 כף ברנדי
ממיסים במיקרוגל. את השוקולד (אחרי שמפרקים אותו לקוביות), עם החמאה והחלב.
מוציאים מהמיקרו ומוסיפים את הוניל והברנדי.
4 חלמונים
¼ כוס סוכר
מקציפים עד לקבלת קצף בהיר, מוסיפים לתערובת השוקולד (רק אחרי שהשוקולד
התקרר) ומערבבים עד להתמזגות. לא יותר מדי כדי לא לשבור את ההקצפה.
1 מיכל שמנת
¼ כוס סוכר
להקציף את השמנת עם הסוכר, להוסיף לתערובת השוקולד ולערבב. לצקת על שכבת
הקוקוס האפויה. להכניס למקרר או למקפיא. ליישר יפה.
כשמוציאים את העוגה מהמקפיא, כדאי לעטוף את התבנית בצדדים, לרגע קצר, במגבת
ששופכים עליה מים רותחים ומיד לשחרר את הדפנות. כך יוצרים לעוגה שוליים נקיים
ויפים.
|
לא אוהבים מוס עם ביצים טריות.
הרבה פנו אלי בקשר לעוגה משבוע שעבר. הם לא אוהבים מוס עם ביצים טריות.
יש שתי דרכים לעקוף את החלמונים במוס השוקולד.
1. לעשות את אותו מוס שוקולד, באותה דרך, אך להגדיל את כמות החלב מרבע כוס
לחצי כוס ולא לשים את החלמונים.
2. ערב קודם, להמיס 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד מריר (2חפיסות)
במיקרו או על האש. לצנן, להוסיף כף ברנדי ולהכניס למקרר לשנת לילה. זה נקרא "קרם
גנאש". כשהתחתית מוכנה, להקציף עד שמתקשה ולמרוח שווה. אפשר להחליף את
השוקולד המריר בשוקולד לבן.
פסח כשר |