עוגת פסח 2- עוגת אגוזים ומוס חלבה
זה לא נראה כך, אבל זאת עוגה קלה להכנה. אמנם בשלבים, אמנם בשתי שכבות. עדיין!
לא מסובך. נתחיל מהציפוי משום שיש להכין אותו יום קודם.
מוס חלבה
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות חלבה מפוררת
2 כפות דבש
כף וניל
להמיס את השמנת והחלבה על האש עד שהחלבה נמסה לגמרי. להוריד מהאש ולהוסיף
את הדבש והוניל. לערבב היטב, לטעום ולהוסיף במתיקות אם צריך. להכניס למקרר
ללילה.
לעוגת האגוזים:
חומרים
¾ כוס מים
¾ כוס סוכר
2 כפות קקאו
100 גרם שוקולד מריר
6 ביצים מופרדות
קמצוץ מלח
1 כף וניל
1 תפוח עץ מקולף ומגורר
2 כף קמח מצה
100 גרם אגוזי מלך חתוכים
הכנה:
• מדליקים תנור ל- 180 מעלות.
• בסיר על האש ממיסים מים, סוכר, שוקולד וקקאו. מורידים מהאש ומצננים.
• מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר וקמצוץ המלח. מוסיפים: וניל, תפוח עץ, קמח
מצה, מערבבים בעדינות ומאחדים עם השוקולד.
• מקציפים את החלבונים ומערבבים עם עיסת השוקולד. שופכים לתבנית 26.
• אופים כ- 40 דקות. בודקים שלא יצא יבש מדי, העוגה צריכה להיות רכה.
• כשהעוגה התקררה מוציאים את המוס חלבה מהמקרר. מקציפים עד שמתקשה (לא
יותר מדי) ומורחים על העוגה.
• מקשטים למעלה עם חלבה מסולסלת – בנדיבות.
|
לא אוהבים מוס עם ביצים טריות.
הרבה פנו אלי בקשר לעוגה משבוע שעבר. הם לא אוהבים מוס עם ביצים טריות.
יש שתי דרכים לעקוף את החלמונים במוס השוקולד.
1. לעשות את אותו מוס שוקולד, באותה דרך, אך להגדיל את כמות החלב מרבע כוס
לחצי כוס ולא לשים את החלמונים.
2. ערב קודם, להמיס 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד מריר (2חפיסות)
במיקרו או על האש. לצנן, להוסיף כף ברנדי ולהכניס למקרר לשנת לילה. זה נקרא "קרם
גנאש". כשהתחתית מוכנה, להקציף עד שמתקשה ולמרוח שווה. אפשר להחליף את
השוקולד המריר בשוקולד לבן.
כדי להקל. אני שמה שוב את המתכון של עוגת פסח 1. עוגת קוקוס ושוקולד.
משבוע שעבר.
קציפת קוקוס חומרים:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
½1 כוס קוקוס
הכנה
• מחממים תנור ל 180 מעלות.
• מקציפים את החלבונים לקצף חזק, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. עוברים לבחישה
בלקקן ומוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה.
• שופכים את עיסת הקוקוס לתבנית 26 משומנת.
אופים 12 דקות ומצננים.
מוס שוקולד חומרים:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
¼ כוס חלב
1 כף וניל
1 כף ברנדי
ממיסים במיקרוגל. את השוקולד (אחרי שמפרקים אותו לקוביות), עם החמאה והחלב.
מוציאים מהמיקרו ומוסיפים את הוניל והברנדי.
4 חלמונים
¼ כוס סוכר
מקציפים עד לקבלת קצף בהיר, מוסיפים לתערובת השוקולד (רק אחרי שהשוקולד
התקרר) ומערבבים עד להתמזגות. לא יותר מדי כדי לא לשבור את ההקצפה.
1 מיכל שמנת מתוקה
¼ כוס סוכר
מקציפים את השמנת עם הסוכר, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. יוצקים על
שכבת הקוקוס האפויה. מכניסים למקרר או למקפיא.
כשמוציאים את העוגה מהמקפיא, כדאי לעטוף את התבנית בצדדים לרגע קצר במגבת
ששופכים עליה מים רותחים ומיד לשחרר את הדפנות. כך יוצרים לעוגה שוליים נקיים
ויפים.
פסח כשר
|