טוב, הגיע ליל הסדר, ולמי שלא התארגן עד כה על קינוח לחג, אתן פה משהו פשוט,
מהיר, וטעים מאוד. את המעדן הזה, הכנתי לראשונה לפני שנים רבות, כשחזרנו, אני
והצמד אדוי ונוגי (בהרב וברכמן) מכתת נחשול, מקטיף פטל בתמסח. תוך שאנחנו
מתארגנות להכין ל"חבר'ה" ריבה מהפרי העסיסי והנפלא הזה, גילינו במקרר המועדון
אוצר. קרטון שלם של גלידת וניל שבדרך נס, אשר אין לה הסבר (עמר ותומר היו
בחופש?) לא נטרף בסוף השבוע. עוד גילינו שבחדר המטפלת הנעול נותרה חבילת
ביסקוויטים שלמה. עם המצאי הזה, כבר ברור היה לאן נמשיך. ריסקנו את הביסקוויטים
ושמנו אותם כבסיס, בתבנית. עירבבנו כמות נדיבה מגלידת הוניל עם מיץ פטל שהופרש
מהריבה בעודה מתבשלת, ושמנו את הגלידה שהפכה עכשיו לגלידת פטל, על רסק
העוגיות. למעלה, שמנו את ריבת הפטל המוכנה (אחרי שהתקררה) וזה היה פשוט חלום.
מאז, בזמנים שאין פטל, אני מכינה את המעדן הזה עם תות שדה או מישמש משומר.
וגם הוספתי שמנת מתוקה מוקצפת. אז זה המתכון להיום:
תות שדה, כחצי קילו, אפשר גם פחות.
חצי כוס סוכר
רבע כוס ברנדי
לחתוך את התותים לחתיכות קטנות, לשפוך עליהם את הסוכר והברנדי
ולהניח לחצי שעה. גלידת וניל, כחצי קילו
כף וניל
מיכל שמנת מתוקה + כף סוכר
לחתוך את הגלידה להמיס אותה קצת. לערבב עם תערובת התותים.
להקציף את השמנת עם הסוכר, להוסיף לגלידה לשפוך לקערה יפה ולהכניס למקפיא. על הביסקוויטים נוותר כיוון שפסח. אבל... אפשר לשים את כל הכבודה הזו על הבסיס
קוקוס מהשבוע שעבר ואז זה בכלל שיגעון. כדי שלא תצטרכו לדלג לאחור אוסיף אותו פה.
קציפת קוקוס חומרים:
4 ביצים מופרדות - החלבונים
1 כוס סוכר
½1 כוס קוקוס
הכנה
• מחממים תנור ל- 180 מעלות.
• מקציפים את החלבונים לקצף חזק, מוסיפים את הסוכר בהדרגה. עוברים לבחישה
בלקקן ומוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה.
• שופכים את עיסת הקוקוס לתבנית 26 משומנת.
• אופים 12 דקות. לא יותר.
|