פסח עבר ואפשר לחזור לחמץ הטוב. ונישאר עוד קצת עם החלבה שהיא אחד המרכיבים
שנכנסו והתפתחו לכל מיני כיוונים טובים בשנים האחרונות, טעמים שונים, ממרח,
מסולסלת, מטומבלת ומה לא. מדליקים תנור ל- 170 מעלות. - 120 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוכר לבן
- רבע כוס סוכר חום
- 3 ביצים
- קמצוץ מלח
שמים את כל החומרים בקערה ומקציפים עם מיקסר עד לקבלת עיסה תפוחה ובהירה. - 6-7 תמרים מגולענים וחתוכים.
- 6-7 כפות חלבה מפוררת גס
- 1 כף מיץ לימון
מנפים את הקמח מעל התערובת, מוסיפים את התמרים והחלבה, ומערבבים חלש (בעדינות). - 4-5 כפות ממרח חלבה. לא חייבים לדייק.
- 4 כפות חלב (אם יש בבית מיכל שמנת מתוקה פתוח, עדיף 4 כפות מהשמנת)
- 1 כף וניל
שמים בקערה וממיסים במיקרו. מערבבים היטב, מוסיפים לתערובת ומערבבים (שוב,
בעדינות). שופכים לתבנית מוארכת (אינגליש קייק) או לתבנית עם שקעים אישיים (יוצא נורא יפה). - חופן אגוזים או/ו שקדים חתוכים גס.
מפזרים את האגוזים על העוגה, או העוגות האישיות. אופים כ 35-40 דקות. בודקים עם
קיסם כשהעוגה זהובה. העוגות האישיות נאפות מהר יותר, כך שכדאי לבדוק כבר אחרי
30 דקות. העוגה צריכה להיות די רכה, אז לשמור שלא תצא יבשה. |