המתכון הזה נועד למי שאוהב את המתוק שלו מתוק מאוד. ולמי שלא נמצא כרגע בקורס של לינה נצר.
הוא מהיר הכנה, ללא אפיה, ואם יש את החומרים בבית, הוא יכול לעזור במקרה של
אורחים בהתראה קצרה. בנוי מתחתית של פירורי עוגיות, מילוי של חלב מרוכז
וציפוי שוקולד.
התחתית:
20 עוגיות לוטוס מרוסקות עד דק
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם שקדים טבעיים חתוכים (3-4 חיתוכים בכל שקד)
מערבבים את העוגיות המרוסקות (אם רוצים שכבה עבה, אפשר לפורר 5 עוגיות
נוספות) עם החמאה ולזה מוסיפים את השקדים. שופכים לתבנית מרובעת שרופדה
בניר אפיה ומהדקים בעזרת כוס זכוכית או, הכי טוב, בידיים.
מכניסים למקרר להתקשוּת. מילוי:
קופסא של חלב משומר/ממותק
25 גרם (¼חבילה) חמאה
1 כף דבש
1 כף וניל
1 כף ברנדי
מבשלים על האש את החלב הממותק, החמאה והדבש כעשר דקות ברתיחה רגועה
עד שמרגישים שהעיסה קצת מתקשה. מורידים מהאש. נותנים להתקרר טיפה
ומוסיפים את הוניל והברנדי.
שופכים על תחתית העוגיות, מיישרים ומכניסים למקרר להתקשות. 200 גרם שוקולד מריר
½ מיכל שמנת מתוקה
ממיסים במיקרו או על האש. ומורחים על המילוי שהתקשה בינתיים. פה, במילוי זה לא
דברי אלוהים חיים. אפשר לרדת או לעלות בכמויות. 100-150 גרם שוקולד יכול
להספיק ולעומת זה 300 גרם, למיטיבי הלסת יכול לתת מנה אלוהית של הסם החום.
אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב ובשילוב בין שניהם.
להכניס למקרר ולחתוך לריבועים קטנים. כדאי לשים במנג'טים. זה יפה וזה נוח.
|