במקרר שלי הצטברו בזמן האחרון הרבה שאריות ריבות מתוצרת בית שכדאי להשתמש
בהן לפני שהן מתקלקלות, כך הגעתי למתכון הזה. זהו אחד מהמתכונים הקלאסיים
שעם קצת הבנה, כל אחת/אחד יכול לבנות אותו איך שמתחשק לו. במקור, מורחים
שכבת ריבה אחת על תחתית הבצק. אני מרחתי כמה פסים של ריבות (חוץ מאת זאת
שקיבלתי מפסח שאותה אני אוכלת בכפית), שיהיה מעניין ואפילו פס אחד של חלבה
מפוררת לבדיקה, נראה לי שזה ייצא טוב, אדווח על-כך בשבוע הבא.
דפני אסף
מדליקים תנור ל180- מעלות
הבצק:
¼1 כוסות קמח
125 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
1 כפית וניל
1 ביצה
קמצוץ מלח
שמים את כל החומרים במעבד מזון (לא לנקות, נשתמש בו לפירורים), נותנים כמה
פולסים עד שנהיה בצק. משטחים את הבצק על תבנית מלבנית 30 X 20, מחוררים
במזלג ואופים 10-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
המלית: כמו שאמרנו ריבה טובה, קנויה או תוצרת בית. מורחים על הבצק האפוי אחרי
שהתקרר.
פירורים:
כוס קמח
125 גרם חמאה קרה
¼ כוס סוכר לבן
¼ "גדוש" סוכר חום
חצי כפית קינמון
חופן או שניים שקדים או אגוזים קצוצים (אפשר להוסיף חצי טבלה שוקולד מגורר)
במעבד מזון שמים את כל החומרים, נותנים בפולסים, אבל בעדינות. שלא יהפך לבצק.
שיישאר בפירוריו. מפזררים על הריבה. אם בכל זאת נהיה לכם גוש בצק, אפשר להעביר
אותו דרך פומפיה מעל העוגה.
אופים כ- 20 דקות.
|