לא זולה ולא מרזה, אבל קלה להכנה (יחסית) וטעימה נורא.
אפשר להכין אותה גם בגירסה פחות שמנה.
הבסיס:
200 גרם עוגיות ביסקוויט
70 גרם חמאה
מרסקים את העוגיות במעבד מזון. ממיסים את החמאה במיקרו ומוסיפים לפירורי
העוגיות, מערבבים היטב. משטחים ומהדקים בתחתית תבנית אפיה 26.
המלית:
3 חבילות (750 גרם) גבינת שמנת 30% (למשל פילדלפיה)
1 מיכל (250 גרם) גבינה 5%
1מיכל שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
1 כף וניל
4 ביצים
מחממים תנור ל-120 מעלות. שמים את כל הגבינות, הסוכר, הוניל והשמנת בקערה
ומערבבים היטב. אפשר במיקסר. מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב עד שנראה
שהסוכר נמס.
רק למי שאוהב: מגררים בפומפיה, לתוך עיסת הגבינה, קליפה מתפוז שלם ולימון שלם
(אני שמתי ויצא נפלא) ומערבבים, זה נותן את ניחוח ההדרים.
שופכים הכל על בסיס העוגיות ואופים כשעה.
בעוגות גבינה החוֹכמה היא בחומרים (הטובים) וה"קונץ" הוא באפיה. צריך להוציא את
העוגה בעודה רוטטת, לא להרוג אותה בwell-don כי אז היא נהיית יבשה וחסרת חיים.
אם הצלחתם להוציא אותה בזמן מהתנור היא תעשה לכם פירואט בין החיך לשיניים.
הציפוי:
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
אחרי שהעוגה התקררה לגמרי – במקרר. מקציפים את השמנת עם הסוכר ומיישרים על
פני העוגה. מקשטים בדובדבנים, תותים, חתיכות מריבה וכגון.
חומרים לגירסה הרזה:
(תבנית 24 – הגירסה הזאת יוצאת נמוכה יותר).
בבסיס: 100 גרם ביסקוויטים, בלי חמאה, לפזר על התחתית.
במילוי: להחליף את גבינת השמנת 30% בגבינת שמנת 5%
להחליף את הגבינה הרגילה 5% בגבינה 3%.
3 ביצים במקום 4
כל השאר כרגיל
לא לשים ציפוי שמנת. גם ככה זה יוצא טעים מאוד.
דפני אסף
|