כמה פשוטה ככה טעימה.
זהו נגמרו החגים, אפשר לחזור לעוגות של ימים רגילים. העוגה הזאת לא דורשת
התארגנות מי יודע מה, ההכנה מאוד מהירה, ומי שאוהב קינמון ובחושות,
זה המתכון שלו.
חומרים
3 ביצים
½ כוס סוכר לבן + ½ כוס סוכר חום (שמים חצי כוס סוכר לבן ואליה דוחסים את חצי כוס
הסוכר החום בדחיסה מסיבית עד ממש לשפתי הכוס – זאת הכמות)
2 כוסות קמח תופח
(כדי להכין קמח תופח ביתי יש להוסיף כפית אבקת אפיה לכוס קמח רגיל)
חצי כוס שמן
1 מיכל שמנת חמוצה
כפית גדושה קינמון (מי שאוהב טעמים "לפנים" יכול לשים 2 כפיות)
כף ברנדי
כף תמצית וניל
הכנה
1. מקציפים במיקסר את הביצים עם שני הסוכרים במהירות גבוהה לקרם תפוח.
2. מנמיכים למהירות הנמוכה ביותר במיקסר ומוסיפים את השמן, השמנת הברנדי
והווניל. כשהעיסה אחידה מוסיפים את הקמח, הקינמון וכדאי גם קצת מלח עד שהעיסה
אחידה וללא גושים.
3. יוצקים את העיסה לתבנית 26 מרופדת בניר אפיה, ואופים בחום של 170 מעלות כ-
35 דקות. כדאי לבדוק גם אחרי 30 דקות.
4. הצעה: אחרי ששופכים את העיסה ולפני האפייה, מפזרים למעלה חופן של אגוזים
קצוצים גס ושניים שלושה תמרים חתוכים ומטביעים אותם קלות לתוך הבצק. אני לא
התאפקתי ועשיתי את זה. אבל גם את העוגה שעשיתי "בלי", טרפו כאילו היתה זו
עוגת יוקרה.
דפני אסף |