לא פעם מבקשות ממני אמהות מתכון לעוגת יום הולדת ללא גלוטן. כשיש בבית הילדים
ילד עם צליאק אנחנו רוצים להתחשב בו כך שיוכל לאכול את העוגה הנהדרת שעשינו
והוא לא יצטרך להתגרות מהצד. ברוב הדגנים (וזה אומר שגם בקמחים) יש גלוטן
והגלוטן מורכב משני חלבונים: גליאדין וגלוטנין. חולי הצליאק רגישים לגליאדין ועל כן
עליהם להקפיד להימנע מאכילת מזונות המכילים גלוטן. אפשרות אחת היא להכין עוגה
בלי קמח שזה אומר משהו בסגנון המוּסי וזאת קצת בעיה לעוגות שצריכים להביא לגן
או לפעוטון. אפשרות שניה וטובה היא להשתמש בקמח ללא גלוטן (יש במרכולית). אני
הייתי מאוד סקפטית לגבי התוצאה, אבל יצא "סבבה". עוגה כושית בטעם של מעדן
דני, רכה וטעימה.
חומרים:
• 2 כוסות קמח ללא גלוטן
• קמצוץ מלח
• כפית גדושה סודה לשתיה
• ½1 כוסות סוכר חום
• ½1 כוסות מים פושרים
• 1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
• ½1 טבלאות שוקולד מריר (150 גרם)
• 100 גרם חמאה
• כף וניל
הכנה:
• לחמם תנור לחום 180 מעלות.
• לערבב את כל החומרים היבשים.
• להמיס במיקרו את השוקולד והחמאה
• להוסיף לחומרים היבשים את השמנת, המים, תערובת החמאה והשוקולד, והוניל.
לערבב היטב, אפשר במיקסר, עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
• להניח נייר אפייה בתבנית 24 ולשפוך את התערובת.
• לשים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ - 35 דקות.
ציפוי:
• בקערה במיקרו: 100 גרם שוקולד מריר עם חצי כוס שמנת מתוקה. להמיס עד
שהקרם נהיה נוזלי.
• לחורר את העוגה ולשפוך את הציפוי באיטיות. להשתדל שחלקו יחלחל לעוגה ואת
החלק הנותר למרוח על העוגה.
תובנה מאוחרת לעוגת הקינמון משבוע שעבר: אפיתי שוב את העוגה הזאת והפעם
החלפתי את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה - יצא עוד יותר טעים.
שבת - שלום - דפני אסף
|