העוגיות האלו נימוחות בפה ובזכות השקדים הקלויים הן מקבלות טעם מיוחד שמעלה
אותן לדרגה גבוהה יותר משל עוגיות החמאה הרגילות.
חומרים:
כוס (100 גרם) שקדים קלויים
2 כוסות קמח
¼ כוס סוכר לבן
¼ כוס סוכר חום
200 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות
קמצוץ מלח
כף וניל
הכנה:
• נתחיל בשקדים. לא כדאי לוותר על ההליך המהותי הזה: קולים את השקדים בתנור
שחומם ל-160 מעלות, למשך כרבע שעה. מוציאים מהתנור ומקררים קירור מלא.
טוחנים במעבד מזון בכמה פולסים, לא טחינה מלאה. כלומר לא להפוך את השקדים
לאבקה אלא לשברים נחמדים. אחרי שמוציאים את השקדים מהתנור, מעבירים לחום
של 180 מעלות.
• שמים במעבד מזון את שאר החומרים ומעבדים לבצק. רגע לפני סיום מוסיפים את
השקדים הטחונים ונותנים שניים שלושה פולסים עד שהם נטמעים בבצק.
• אוספים את הבצק לכדור ומצפינים במקרר לחצי שעה.
• בוצעים מהבצק חתיכות ומעגלים כל חתיכה לכדור בקוטר של שלושה ס"מ. מסדרים
את הכדורים עם רווחים ביניהם על תבנית עם ניר אפיה. משטחים כל כדור בעזרת
מזלג. שלוש או ארבע טפיחות של קצה מזלג – זה גם משטח את העוגייה וגם נותן לה
צורה יפה.
• אופים כרבע שעה. העוגיות צריכות להישאר בהירות
• אפשר לפזר על העוגיות אבקת סוכר - לא הכרחי. אבקת הסוכר הכי טעימה בעיני
היא כזאת שטוחנים סוכר וניל עם אותה כמות של סוכר רגיל.
שבת שלום - דפני אסף |