עכשיו זאת העונה (עם דגש ב-ה) של הפירות והעונה של המִשמשים.
צריך למהר לפני שיגמר כי עונת המישמש קצרה ביותר.
גם העוגה הזו קלה להכנה. מסדרים את הפרי עם הפנים למטה, על הסידור הזה באה
עוגה בחושה שנעשית בחמש דקות (באמת), עם חתיכות פרי וכשמוציאים אותה הופכים
אותה וזה היופי שלה. עוגה לבנה מגרה שמעליה מתנוסס כתר כתום של מִשמשים
עסיסיים בורקים למראה ונעימים לחיך.
שלב א' מדליקים תנור ל180 מעלות מכינים תבנית 26 רצוי לא מתפרקת. אם אין בבית,
למרפדים את התבנית בנייר אפיה.
חומרים:
16 מִשמשים טריים חצויים ומגולענים
30 גרם חמאה
5-6 כפות סוכר
הכנה: משטחים ומורחים את החמאה על תחתית התבנית. על החמאה מפזרים את
הסוכר ועל כל אלו מסדרים את המשמשים במעגלים. שלב ב'
חומרים:
3 ביצים
¼1 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 מיכל שמנת מתוקה
½ כוס שמן
1 כף וניל
2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח + 2 כפיות א. אפיה)
6 מִשמשים חתוכים לחתיכות קטנות
לאוהבים: קליפת לימון מגורדת מלימון שלם
הכנה:
• מקציפים את הביצים (שלמות) עם הסוכר והמלח עד לקבלת קצף בהיר
• מוסיפים את כל הנוזלים: שמנת, שמן, ווניל ומערבלים במהירות נמוכה
• מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל (כמה שפחות) עד לקבלת מרקם הומוגני
• מוסיפים את המִשמשים החתוכים וגרד הלימון
• מערבבים הכל עם לקקן ושופכים לתבנית על המִשמשים. מנערים טיפה את התבנית
כדי שהבצק יכנס בין המִשמשים שמונחים על התחתית.
• מכניסים לתנור לכ- 35 דקות.
• רק אחרי שהעוגה התקררה, הופכים את התבנית על צלחת הגשה ונהנים מהמראה
והטעם.
|