אני מקבלת תגובות טובות על העוגות הבחושות שהתפרסמו במדור לאחרונה. היתרון
הראשון שלהן הוא שהן נעשות ב- one take (קערה אחת). היתרון השני הוא שהן גם
נאכלות ב- one take אז בינתיים נמשיך בכיוון הזה אם למישהו יש רצון לשינוי, אפשר
להגיש בקשה במדור התגובות שבשבוע שעבר שימח אותי מאוד.
חומרים:
120 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר חום
¼ כפית מלח
2 ביצים
1 כף וניל
½2 כוסות קמח
½1 כפית סודה לשתיה
כוס מים רותחים
2 כפיות קפה או נס קפה
1 כוס דבש
½ כפית הל
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה:
• מחממים תנור ל-175 מעלות
• מערבלים במיקסר חמאה, סוכר חום, מלח וביצים. כשמתקצף, מוסיפים את הווניל.
• מכינים כוס קפה מהמים הרותחים ושתי כפיות הקפה.
• מה עושים עם ההל? אם יש בבית קפה עם הל, פתרנו את הבעיה התבלין כבר בפנים.
אם לא, אפשר לשים הל טחון והכי טוב (משמעותית) לקנות הל טרי ולטחון אותו עם
מכתש ועלי. את ההל הכתוש/הטחון, מוסיפים לקמח.
• מוסיפים את הדבש לתערובת החמאה והסוכר
• מערבלים עם המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים לסירוגין את הקפה והקמח (לערבב
את הסודה לשתיה וההל בקמח).
• מוסיפים את האגוזים, מערבבים ידנית ושופכים לשתי תבניות אינגליש
• אופים כ- 35-40 דקות. בעוגות בחושות, אחרי חצי שעה אפיה, כדאי להכניס סכין
ולחתוך קלות את הקרום העליון בכמה מקומות באזור האמצעי של העוגה. זה מאפשר
לחום של התנור לחדור פנימה ותורם לאפיה השווה.
העוגה הזו נהיית טעימה יותר אחרי יומיים שלושה. טעמי ההל, הקפה והדבש מתגברים
עם הזמן.
שבת שלום - דפני
|