הקסטה הזו היא משהו בין עוגה למעדן. היא קלה לעשייה, מתאימה לקיץ ומהירת
הכנה. מפני שכך, אפשר לעשות אותה עם הילדים. אני נותנת מתכון בסיס ואחרי כן
הצעות לשינויים.
חומרים:
חבילת עוגיות "לוטוס"
100 גרם שוקולד מריר
1 חפיסה גבינה לבנה 9% או 5%
¼ כוס סוכר
1 כף וניל
מיכל שמנת מתוקה
הכנה:
• מטבילים את העוגיות בחלב עם כף של יין/אלכוהול כלשהו (לעוגיות הלוטוס מתאים
אייריש קרים, ליקר קקאו או קפה) ומסדרים את מחציתם או כמה שמתחשק בתחתית
תבנית של 20X20 בערך. אפשר לשים שכבה אחת ואפשר גם שתיים. ה"לוטוס" ממש
טעימות.
• ממיסים את השוקולד במיקרו
• מערבלים, עם מיקסר, את הגבינה והסוכר ומחכים קצת עד שהסוכר נמס
• השלב הזה הוא קצת קריטי ופה, אם עושים עם ילדים, צריך לעשות
ביחד:
לתוך הקערה שבה נמצא השוקולד המומס שופכים בהדרגה את הגבינה כשיד אחת
אוחזת במיקסר מופעל על מהירות בינונית ויד שנייה בקערה עם הגבינה. זאת הדרך
למנוע גושי שוקולד (לא שזה נורא כל כך) בתוך עיסת הגבינה, מה שיקרה אם לא יהיה
ערבוב מהיר במפגש בין השוקולד החם לגבינה הקרה.
• מניחים לרגע את תערובת הגבינה ומקציפים את השמנת המתוקה (לא צריך לנקות
את זרועות המיקסר). הקצפה לא מלאה. כלומר, השמנת צריכה להישאר די רכה כדי
שתתערבב טוב עם הגבינה. מערבבים את השמנת עם הגבינה ושופכים לתבנית.
מנערים טיפה כדי שהגבינה תיכנס בין העוגיות.
• טובלים בחלב את העוגיות שנשארו ומסדרים יפה (אפשר להטביע אותן קצת) על
תערובת הגבינה. מכניסים למקרר או למקפיא.
• אפשרויות:
1. כששמים שכבה כפולה של עוגיות למטה ולמעלה זה בהחלט מספיק אך אם שמים
שכבה אחת, אפשר לשים ציפוי מ- 100 גרם שוקולד ורבע כוס שמנת מתוקה מומסים
במיקרו.
2. לעשות כמות נוספת, אותו דבר, רק עם שוקולד לבן במקום מריר, לארגן את הכל
בתבנית גדולה יותר ולשים שכבת גבינה לבנה על שכבת גבינה שחורה, זה גם טעים
וגם יפה.
3. להחליף את ה"לוטוס" ב"פתי בר" ולמהול את החלב בליקר כלשהו, שרי ברנדי
למשל. לעוגיות הלוטוס יש טעם דומיננטי מאוד אבל הפתי בר הרבה יותר סבלניות, כך
שעם ה"פתי", לליקר תהיה נוכחות משמעותית יותר בעוגה.
שבת שלום – דפני אסף
|