לא נעבור את הקיץ בלי להשתמש בפרי הנפלא הזה שפעם קראנו לו אפרשזיף עד
שהסתבר שההלחם הזה בין שני הפירות הוא עובדה מדעית לא טהורה. הנקטרינה היא
גלגול של אפרסק ולא הכלאה של אפרסק ושזיף. בכל זאת הוא מתאים להמון עוגות.
גבינה, בחושה, פריכה, שטרודל ועוד. הוא יפה ונחתך בקלות לכן קל לקשט איתו. עונתו
ארוכה, מאפריל עד אוקטובר, והוא מתוק, עסיסי וטעים מאוד.
הפאי הזה עשוי משלוש שכבות. קלתית מבצק פריך קרם שקדים ומעליו מניפת
נקטרינות. ההכנה בדרגת קושי בינונית.
בצק חומרים:
2 כוסות קמח
¼ כפית מלח
1 כף סוכר
200 גרם חמאה קרה, מהמקרר, חתוכה לקוביות
½ כוס שמנת מתוקה
בצק הכנה:
• מדליקים תנור ל 180 מעלות
• שמים את כל חומרי המלית לפי הסדר הכתוב, במעבד מזון, ומעבדים הכי פחות
שאפשר עד שהבצק הופך הומוגני. מוציאים את הבצק ומכדררים לכדור. אם הבצק דליל
מוסיפים קמח
• מרדדים את כדור הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ ומשטחים אותו על תבנית פאי
מקומחת. מחוררים את עלה הבצק. מניחים עליו ניר אפיה ועליו כוס של איזו קטנית
(זוכרים את הפטנט עם השעועית?) כדי לשמור ששולי הבצק לא יגלשו בזמן האפייה.
אופים במשך רבע שעה. מורידים את הנייר וממשיכים לאפות עוד כעשר דקות או עד
שהבצק משחים. מוציאים מהתנור ושמים בינתיים על השיש
קרם שקדים חומרים:
110 גרם חמאה מרוככת
(בימינו, אפשר לשים את החמאה בחוץ לחמש דקות, היא תתרכך.)
¾ (150 גרם) כוס סוכר
3 ביצים מופרדות
5 כפות פירורי עוגיות פתי בר
¾ כוס שקדים מולבנים טחונים
1 כף וניל
גרידה מחצי תפוז וחצי לימון (רק למי שאוהב. אפשר במקום, להוסיף חצי כפית קינמון)
קרם שקדים הכנה:
• מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
• מוסיפים את פירורי העוגיות, השקדים הטחונים, גרד התפוז והלימון והוניל ומערבבים
היטב.
• בקערה נפרדת,מקציפים חלבונים עם כף סוכר לקצף יציב, מוסיפים את הקצף לקרם
החמאה והשקדים ומערבבים בלקקן בעדינות.
• שופכים על הבצק האפוי ומיישרים.
ציפוי נקטרינות חומרים והכנה:
8-10 נקטרינות
3 כפות ריבת מישמש
• פורסים את הנקטרינות לפרוסות. זה יוצא בערך 8 מכל נקטרינה. מסדרים בסידור
מרועף. מתחילם מהמעגל החיצוני ונכנסים פנימה.
• אופים במשך כ-40 דקות עם בדיקה. מוציאים ומורחים את הריבה כשהעוגה עוד חמה.
אם הריבה סמיכה, כדאי להוסיף כף מים, להכניס למיקרו ולערבב היטב, ככה היא תימרח
כמו חמאה. מגישים חם או קר, טעים (מה זה טעים – אליפות!) בשני המצבים.
• ב ה צ ל ח ה - דפני |