עוגה של קערה אחת. זוהי עוגה מזן הבחושות, אך בכל זאת מיוחדת בגלל התבלינים והקמח המלא.
אם שמים רק קמח מלא ורק סוכר חום אפשר לקרוא לה גם "עוגת בריאות".
העוגה הזו נשמרת הרבה זמן ואחרי יומיים שלושה, טעמה משתבח.
חומרים:
200 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר חום
¾ כוס סוכר רגיל (לבן)
קמצוץ מלח
1 כף דבש
2 ביצים
1 כף וניל
¾ כוס חלב
¾ כוס קמח תופח
¾ כוס קמח מלא*
½ כפית קינמון
⅓ כפית ציפורן
⅓ כפית זנגביל טחון
100 גרם צימוקים כהים או בהירים, או חצי חצי**
50 גרם אגוזי מלך
*הגיע הזמן להגיד מילה קטנה על קמח. המומלץ ביותר מבחינתי, הוא קמח שטיבל (השם בא לו מזאב
שטיבל שהקים את טחנות הקמח בארץ). מס' 2 הוא הקמח הלבן הרגיל ומס' 6' הוא הקמח המלא.
אפשר להשתמש בקמחים אחרים, בוודאי באלו של הרדוף הם טובים (אני לא מתייחסת למחיר). אך
בעיקר כשמדובר בקמח מלא, מבחינתי אין להשתמש בפחות משטיבל, זה פשוט לא ייצא טוב. הקמח
המלא הירוד הופך את העוגה לסוג של בוצה ולא לעוגה שאפשר להתנאות בה. לשם עניין נוסף, לשטיבל
יש אתר שנותן הסבר על כל המוצרים והקמחים שלהם (לאחרונה יצא מס' 18) תגגלו בגוגל "שטיבל"
ויפתח בפניכם עולם ומלואו.
**מי שאוהב זנגביל מסוכר, זה הזמן להשתמש בו. חותכים את הזנגבילים המסוכרים לחתיכות בגודל
של צימוקים ושמים אותם במקום הצימוקים או חצי צימוקים חצי זנגביל מסוכר.
הכנה:
• מדליקים תנור ל175 מעלות
• מקציפים במיקסר את החמאה הסוכרים, המלח והדבש, מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.
עוברים להילוך איטי במיקסר.
• מוסיפים וניל, קצת מהחלב וקצת מהקמח ומערבלים במיקסר במהירות איטית.
• לתוך הקמח שנותר מערבבים את התבלינים ושופכים הכל לקערת הבצק יחד עם החלב הנותר,
הצימוקים והאגוזים מערבבים ערבוב מלא. זה הסוף. לבדוק שהבצק הומוגני והכל בפנים.
• מעבירים את הבצק לתבנית אינגליש ארוכה או לתבנית שקעים. בדמות מאפינס – יוצאות עוּגוֹנוֹת
ממש יפות (לא נשאר לי לצלם, אכלו אותן מיד כשיצאו מהתנור). אופים כ40 דקות או/ו עד שקיסם או סכין
יוצאים יבשים.
הערות: את התבלינים אפשר להחליף באחרים כמו הל טחון, אגוז מוסקט, ואת החלב בתה חריף או
בקפה ונס קפה.
למרות איכות ההישמרות של העוגה, אם אחרי שלושה ימים נשאר ממנה, אני מציעה לפרוס לפרוסות,
להכניס לקופסא ולמקפיא.
שבת שלום - דפני