יפות, טעימות ודי קלות להכנה. אחרי האפיה העוגיות הללו מתפרסות קצת ומִתחררות
קצת וזה מקנה להן מראה של תחרה.
חומרים:
100 גרם חמאה
¾ כוס דבש
½ כוס סוכר
1 כף ברנדי
¾ כוס קמח
100 גרם שקדים לבנים פרוסים
הכנה
• מדליקים תנור על 180 מעלות.
• שמים בסיר ועל האש: חמאה, דבש, סוכר וברנדי. מביאים לרתיחה לא אגרסיבית.
כשהכל מבעבע יפה מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והשקדים. מערבבים היטב.
• מכינים שתי תבניות תנור כשעליהן ניירות אפייה מרוחים בשכבה דקה של שמן.
אפשר לרסס עם תרסיס שמן.
• עם שתי כפיות לוקחים כל פעם כמות של כפית בערך, ועם הכפית השנייה מגלישים
את הבצק לתבנית. מקפידים לשמור על רווחים גדולים בין העוגיות כי הן מתפשטות
באפיה.
• מכניסים לתנור לכ-6 דקות. חשוב מאוד להוציא בזמן. כשזה מוכן העוגייה בצבע זהוב
באמצעה ובצבע חום בקצוותיה.
• לשמור בכלי אטום
• אפשרות ממש מדליקה: לשים כמות גדולה יותר של בצק לכל עוגייה. בערך כף,
ולשטח את הבצק על התבנית. אחרי האפייה לתת לעוגיות להתקרר טיפה וכשהן עדיין
גמישות ללפף כל עוגיה על מערוך בצורת קונוס. ולשים גלידה בתוך הקונוס – גם טעים גם יפה.
שבת – שלום דפני אסף |