שבועיים לא הייתי פה (באתר), עברתי דירה והיה קשה להתרגל לשייש החדש. על אף
(כנראה בגלל) שהוא מלא בפלאי הטכנולוגיה. עוגיות הקרמל קלות מאוד להכנה ועריבות
מאוד לחיך. למעשה, הן סוג של בראוניז כשאת מקום השוקולד והקקאו כשחקנים
הראשיים תופס הסוכר החום. ולכן, כמו בבראוניז חשוב להוציא מהתנור בזמן, או בעיקר
לא לאפות מדי. שלא תצא לנו סתם עוגה.
חומרים:
200 גרם חמאה
½2 כוסות סוכר חום (הסוג הכהה! לא דמררה הבהיר)
1 כף וניל
¼ כפית מלח
3 ביצים
½1 כוסות קמח תופח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה:
• מחממים תנור 180 מעלות.
• שמים את החמאה והסוכר בסיר על אש די חזקה, לא במיקרו. הסוכר והחמאה צריכים
ממש להינמס ולהתערבב ביחד.
• מורידים מהאש, מצננים, מערבלים עם המיקסר ומוסיפים את הוניל, המלח, הביצים
והקמח.
• מערבלים עד כדי מקציפים עם המיקסר כמה דקות ומוסיפים את האגוזים.
• מרפדים תבנית מלבנית של כ- 30 × 25 ס"מ בניר אפיה. אפשר לשים גם בתבנית
קטנה יותר אם רוצים את העוגיות עם יותר "משקל". זה טעים ככה, יש יותר אמצע.
• אופים כ-40 דקות עם לבדוק אחרי 35 דקות. להוציא כשזה עוד קצת "בוצי" ככתוב, כמו
בבראוניז.
• חותכים לריבועים שווים ומגישים או שומרים בקופסא אטומה. אם רוצים לשמור את
העוגיות ליותר מכמה ימים, כדאי להכניס את הקופסא למקפיא.
|
אשמת הכוכבים הנו רומן שנדבקים אליו כבר מהשורות הראשונות, בעיקר בגלל הכתיבה הנהדרת של ג'ון גרין אך גם מפני שאי אפשר שלא להתאהב בשני הגיבורים הראשיים, אוגאסטוס והייזל, נער ונערה שנפגשים במקרה באחת מההתכנסויות של קבוצת התמיכה לחולי סרטן בה משתתפת הייזל. ומאותה פגישה מקרית השניים לא נפרדים. לאורך כל הרומן מספקים שני נערים אלו וסביבתם (גיבורי המשנה) תובנות על חיים ומוות ומלמדים אותנו דבר או שניים על חיים בצל המחלה הקשה - הסרטן. כז'אנר ספרותי, יתכן שרומן זה יקוטלג כ"טראגי קומי" ואכן, בקטעים השנונים ביותר אתה רוצה לבכות ולצחוק באותה עוצמה (גדולה), בהתרגשות כזאת שמרחיבה את הלב והנשמה. על גב הספר נכתב: "קרוב מאוד לגאוני... פשוט הורס..." אני מסכימה עם ההגדרה הזו. והיפה בספר הזה שהוא מתאים לכולם: בנות, בנים, מבוגרים וצעירים, בריאים ומבריאים. |
| שבוע טוב - דפני אסף |