מרק פפאיה ובשר
ממטבחה של רוזי
ממליצה: שלומית קרקובסקי
לסבתא של בן זוגי יש מטפלת פיליפינית, רוזי שמה, שהיא לא רק בחורה לעניין אלא גם בשלנית מדהימה. לכל ארוחה משפחתית היא מכינה את הקלאסיקות הפולניות לפי הוראות האדונית, שיושבת בכיסא המטבח, מניפה את המקל באוויר, מפזרת פקודות מפורטות, ולבסוף מתלוננת על התוצאה. אבל מדי פעם, מביאה רוזי לשולחן איזו פצצה אסיאתית שמבלבלת את השבט הפולני ומוציאה אותו מאיזון עם קסמי התבלינים והניחוחות, שכידוע לכולנו לא בדיוק מאפיינים רגל קרושה וקרפעלך. הפעם היה זה מרק בשר ופפאיה, שהפיל את כולם לרצפה. כיאה לכל בשלנית אמיתית, אין כמויות מדויקות, הכל נמדד ב"בערך", ולכן תיאלצו להסתכן ולאלתר, ולתקן עצמכם תוך כדי התהליך. מבחינה זו, כמובן, מומלץ להתחיל עם פחות ולהוסיף עוד קצת כל פעם. החומרים: •פרוסות ג'ינג'ר טרי (בערך שורש שלם) •2-4 שיני שום קצוצות •1 בצל קצוץ •פפאיה גדולה חתוכה לקוביות •בשר עם עצם: עוף, בקר, חזיר – מה שמעדיפים •מרק עוף (ציר אמיתי או עם אבקה) •1 פחית חלב קוקוס (לא קרם!) •מלח אופן ההכנה: 1.מטגנים את פרוסות הג'ינג'ר עם קצת שמן. 2.מוסיפים את השום והבצל הקצוצים. 3.אחרי 5 דקות, מוסיפים את הפפאיה ואת הבשר. 4.מכסים במכסה, מנמיכים אש, ונותנים לחבר'ה להתוודע האחד לשני כמה דקות. 5.מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. 6.מוסיפים את חלב הקוקוס וממליחים לפי הצורך. 7.מקטינים את האש ומבשלים עוד 1/4-1/2 שעה. בתאבון! |