עוגת אביב לפסח / דפני אסף
מתכון לבינוני לכת. לא מאוד קשה, אם מתגברים על הקרוקנט, כל השאר קלי קלילות. החומרים: •200 גרם קצפיות (אפשר גם עוגיות קוקוס) מפוררות גס •300 גרם חלב ממותק (הרגישים למתוק יכולים להוריד ל-250 גרם •קרוקנט: 100 ג' שקדים + חצי כוס סוכר *כדאי פעם אחת ולתמיד ללמוד איך עושים •כפית וניל, כפית נס-קפה, כפית ברנדי •2 מיכלי שמנת מתוקה לעבודה: 1.שמים בקערה קצפיות שבורות, חלב ממותק, קרוקנט, וניל נס קפה (לא חייבים) וברנדי. 2.בקערה נפרדת מקציפים השמנת המתוקה 3.מערבבים הכל יחד, שופכים לתבנית מרובעת רגילה או עגולה בקוטר 26 ומכניסים למקפיא לא צריך יותר מזה - פשוט נפלא. קורה שאוכלים חצי מהכמות עוד לפני שמכניסים לתבנית. קרוקנט - גזרו ושמרו: משמנים פיסת שיש במרגרינה. במעבד מזון טוחנים גס מאוד 100 גרם שקדים טבעיים. עוזבים את המעבד, עוברים לגז וממיסים בסיר חצי כוס סוכר עד שהסוכר זהוב חום. זורקי פנימה את השקדים הטחונים, מערבבים מהר עד שכל השקדים עטופים בסוכר השזוף, שופכים על השיש המשומן, מחכים שיתקרר, מחזירים חזרה למעבד מזון, ותן לו בפולסים. לא יותר מדי, שלא יצא אבקה אלא פירורים נחמדים |