ממליצה: הדס קרקובסקה
יום אחד הנחיתה מיכל שני ערימת מתכונים מודפסים על השולחן בצורון, והודיעה כי לכבוד שבועות, כל אחת תכין משהו ותביא לעבודה לחגיגת קלוריות נטולת רסן. הדס קרקובסקה בחרה להכין גרסה של קולפי - גלידת תבלינים הודית – פצצת מתיקות שונה ונפלאה, וגם מאוד קלה להכנה. חומרים 2 שמנת מתוקה פחית חלב ממותק שקית פיסטוק לא קלוי חצי כפית קינמון טחון חצי כפית הל טחון אופן הכנה להקציף שמנת מתוקה לקפל פנימה בתנועות עטיפה את החלב והתבלינים להקפיא ולפזר מעל פיסטוק גרוס. הדס מציעה כמה שינויים:
*במקום הל אפשר להוסיף קמצוץ ציפורן ואגוז מוסקט. אבל זו גלידה אחרת. *לערבב את הפיסטוק הגרוס עם הגלידה עצמה. אפשר להחליף את הפיסטוק במקדמיה. *לערבב את כל החומרים במעבד מזון ללא הקצפה נפרדת של השמנת. אותו טעם – פחות עבודה. אפשר להשתמש בשמנת לבישול (15%) – גם אותו הטעם, וקצת פחות עומס על העורקים. פשוט מכניסים השמנת לבלנדר לחמש דקות (היא לא מסמיכה אלא מתמלאת בועות אויר, שזה מעולה לגלידה), מוסיפים חלב מרוכז ותבלינים ובסוף, לכמה פולסים, את האגוזים. בתיאבון וחג שמח! |