ממליצה: הדר הלל, שלומדת קונדיטוריה בבית ספר תדמור בהרצליה. קורס של שנה, יום בשבוע, כשהיום הוא מלא וגדוש מכל הבחינות: לומדים הרבה ומכניסים הרבה לפה. כרגע נמצאת באמצע התכנית. בקורס לומדים הכל. מבצקים עד עוגות ראווה וקישים מלוחים. לקראת פורים למדו מהמורה בצק נפלא שעוד לא הכרתם. כדאי לנסות בבית .
הבצק:
360 גר' קמח
200 גר' חמאה רכה
80 גר' אבקת סוכר
60 גר' שמנת מתוקה
1 חלמון
כפית תמצית וניל
מעבדים חמאה ואבקת סוכר עד למצב שאבקת הסוכר נטמעה בחמאה. לאחר מכן מוסיפים את שאר הרכיבים מעבדים לבצק אחיד והומוגני, יש להשתדל לא ללוש יתר על המידה.
עוטפים את הבצק בנילון ומכניסים למקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח קלות, לעלה לא עבה מדי.
קורצים מתוך העלה עיגולים סמוכים אחד לשני, בכוס או בתבנית לעוגיות, עגולה משוננת. במרכז העיגול מניחים את המלית (לא יותר מדי) סוגרים את העיגול לצורת אוזן המן.
מצמידים את קצוות הבצק, לוחצים מעט, ומניחים בתבנית מקומחת, או בתבנית עם ניר אפיה.
אופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש. בערך 20 דק', מוציאים כשהן עדיין בהירות
ובוזקים מעל אבקת סוכר.
ומה לגבי המילוי? פה השמיים הם הגבול!
ניתן לשים מילוי פרג (מתכון בהמשך). שוקולד נוטלה ואגוזי מלך, לוז או פקאן קצוצים. שוקולד לבן עם שברי אגוזי מלך. חלבה עם שוקולדצ'יפס ופרוסות שקד- תשתוללו!
מלית פרג:
לבשל בסיר עד שהסוכר נמס:
1/2 כוס סוכר
1 כף דבש
רבע עד חצי כוס חלב או מים
להוסיף לסיר ולבחוש עד שרותח, שתיים שלוש דקות:
כוס פרג טחון (אפשר לקנות פרג טחון, אבל עדיף לטחון בבית.)
2 כפות מיץ לימון וגרד לימון לפי הטעם.
להוריד מהאש ולהוסיף: כף חמאה. פירורי ביסקוויטים (כדאי בטעם חמאה) אם התערובת נוזלית מדי.
אפשר להוסיף גם: חצי תפוח עץ מגורר. אגוזי מלך קצוצים. צימוקים ועוד דבש אם לא מספיק מתוק.
לשמור בכלי אטום. אבל בכל מקרה, זה לא יישאר הרבה זמן.
|