ראש השנה בפתח וכדאי להתחיל להתאמן על עוגות דבש. המתכון הזה בדרגת קושי בינונית ומטה
והוא של עוגת הדבש המסורתית. העוגה ניחנת באווריריות קלה וטעם הדבש והתבלינים בולט בה.
מבין המסורתיות (שהן מאוד דומות), בעיני, זאת הטובה ביותר. בשבוע הבא אתן עוד מתכון לעוגת
דבש, הפעם תהיה זאת עוגה אתגרית עם מוס דבש ועוד פעלולים. תתכוננו...
חומרים:
6 ביצים מופרדות
100 גרם חמאה מומסת
¼1 כוסות דבש
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון
½ כפת ציפורן
½ כוס סוכר
100 גרם אגוזים קצוצים
50 גרם צימוקים (אפשר 70 גרם תמרים חתוכים)
2 כוסות קמח תופח
הכנה:
• מדליקים תנור על 180 מעלות
• בקערה בינונית, שמים את החלמונים, החמאה המומסת, הדבש, מלח, קינמון וציפורן
ומערבלים במיקסר.
• מוסיפים לקערה את הקמח, תוך עירבול במיקסר
• מוסיפים את האגוזים והצימוקים
לפני שממשיכים, מילה על צימוקים: כמו את כל הפירות היבשים, גם את הצימוקים חשוב
לשטוף לפני השימוש, בעיקר את הכהים, נסו ותיווכחו. ברגע ששמים אותם בקערה עם מים (רצוי
פושרים), רואים כמה לכלוך יורד מהם, בנוסף, אחרי השרייה קצרה אפשר לזהות בקלות את הפחות
מוצלחים. הרקובים, והקטנים ואני ממליצה לזרוק אותם, הם סתם מקלקלים את הביס.
• מנקים את זרועות המיקסר ובקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
• מוסיפים את הקצף לבצק ומערבבים בתנועות עטיפה - בעדינות.
• שופכים לתבנית 26 או לשתי תבניות אינגליש.
• אופים כ40 דקות עם בדיקה של סכין יבש.
העוגה יכולה להחזיק מעמד כשבוע. אחרי שהתקררה,
כדאי לעטוף בניילון נצמד ולתת לה איזה יום יומיים לפני שאוכלים. בהצלחה, דפני. |