שנה טובה לכולנו. עוגת המוס הזאת היא חגיגית ועשירה. מורכבת משלוש שכבות, עוגיות מרוסקות בחמאה, מוס שוקולד לבן (קרם גנאש) ומוס דבש. אפשר להסתפק גם בשכבת הבסיס (העוגיות) ומוס הדבש, גם כך העוגה תהיה חגיגית וטעימה. עם שכבת האמצע, השוקולד הלבן, היא תהיה יותר עשירה.
שימו לב! את מוס השוקולד הלבן יש להכין ערב קודם, הוא צריך לשכב לילה במקרר, אז נתחיל מזה: ממיסים 1 מיכל שמנת מתוקה ו150 גרם שוקולד לבן על האש או במיקרו, מערבבים היטב עד שהכל נמס (מכל השוקולדים, את השוקולד הלבן הכי קשה להמיס, אז בסבלנות עד שהכל נמס, ואם לא, אפשר לוותר על החתיכות שלא נמסו). להוריד מהאש ולשים במקרר ללילה.
מכינים תבנית 26.
חומרים ואופן הכנה שכבה ראשונה:
150 גרם עוגיות פתי-בר
70 גרם חמאה מומסת
מרסקים את העוגיות ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב, שופכים לתבנית ומהדקים בידיים לתחתית התבנית.
אופן הכנה שכבה שנייה:
מקציפים את המוס הלבן שהיה במקרר, עד שמתקשה ומורחים על שכבת העוגיות.
חומרים ואופן הכנה שכבה שלישית:
14 גרם ג'לטין | + רבע כוס מים קרים + עוד רבע כוס מים רותחים
½1 כוסות חלב
6 חלמונים
350 גרם דבש (צנצנת קטנה)
1 כף וניל + 1 כף ברנדי
2 מיכלי שמנת מתוקה
- להמיס את הג'לטין עם רבע כוס מים קרים ולתת לנוח קצת.
- לחמם את החלב לדרגה של בין פושר לרותח.
- להוסיף לג'לטין המומס עוד רבע כוס מים רותחים, לערבב ולהכניס למיקרו. להשגיח מהחלון עד שרותח.
- להוסיף את הג'לטין לחלב המחומם ולתת להתקרר.
- בקערה נפרדת, להקציף את החלמונים עם הדבש עד לקבלת קציפה נפוחה ובהירה
- בקערה נוספת להקציף את השמנת המתוקה
- לצרף את שלושת מרכיבי המוס. להוסיף את החלב המחומם (יש לשאוף שהחלב יהיה כמה שפחות חם אחרת הוא יפיל את השמנת המתוקה) לקציפת החלמונים ולערבב בעדינות. להוסיף את השמנת המוקצפת ולהמשיך בערבוב העדין.
- לשפוך לתבנית על גבי המוס הלבן ולהכניס למקרר. אחרי 4 שעות קירור, העוגה מוכנה ואפשר להכניס למקפיא. זאת עוגה שקופאת מצוין.
מי שהגיע עד כאן, הוא מעולה!
מי שרוצה להפוך את העוגה הזאת לעוגת דבש ותפוחים, ישים במחבת:
3 תפוחים מקולפים וחתוכים לפרוסות
50 גרם חמאה
½ כוס סוכר
ויטגן אותם על האש. אחרי שהתפוחים יתקררו, יניח אותם בסידור מרועף או כל סידור אחר, על פני העוגה כשזו התקררה והתקשתה קצת.
חג שמח - דפני אסף
|