גם בתום החג, ראש השנה, המשכתי לתור אחרי מתכונים לעוגות דבש. דבש הוא
אחד הטעמים האהובים עלי, והצלחתי למצוא מתכון שמשלב בין דבש לשוקולד.
למעשה, פשוט לקחתי עוגת שוקולד קציפתית, טעימה ונוחה לעשייה, והחלפתי בה
את הסוכר בדבש. מכיוון שהגענו כבר ליום כיפור, אפשר לראות בה עוגת קינוח
לארוחה מפסקת או מתחלת.
חומרים:
• 100 גרם שוקולד מריר
• 50 גרם שוקולד חלב
• 150 גרם חמאה
• 4 חלמונים
• 1/3 כוס דבש (מי שאוהב מתוק ישים יותר)
• 1 כף ברנדי + כף וניל
• 1/2 כוס שקדים טחונים
• 4 חלבונים
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים, או מרפדים בניר אפייה, תבנית
מס' 24. אפשר גם 22 אם רוצים שהעוגה תצא גבוהה.
2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו: מפרקים את שני סוגי השוקולד לריבועיו.
חותכים את החמאה לחתיכות. מכניסים למיקרו לכדקה ומשגיחים מהחלון.
מוציאים מערבבים ואם צריך, מכניסים להמסה נוספת.
3. מוסיפים לשוקולד המומס את הברנדי והוניל ומערבבים.
4. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והדבש עד לקבלת קציפה בהירה
ותפוחה.
5. מוסיפים (לפי הסדר) את השוקולד והחמאה המומסים ואת האגוזים הטחונים
ומערבבים עם לקקן בעדינות רק עד שהתערובת אחידה.
6. מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
7. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד והחלמונים.
8. מעבירים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות, בודקים עם סכין יבש. העוגה צריכה
להיות קצת רטובה ורוטטת באמצע. זה הקסם שלה.
בתיאבון - זאת עוגה ממש טעימה.
ולצמים - צום קל. דפני אסף
|