שמתי לב שכמעט לא התייחסתי כאן, במדור, למרכיב נפלא בעולם האפייה, והוא הקוקוס.
אז הנה עוגה קוקוסית מאוד שאפשר להכינה בפירושים שונים. אני לא זוכרת מתי נדבק אלי המתכון הזה, אני רק זוכרת ששלחתי את עוגת הקוקוס הטעימה הזאת בחבילות לחיילים בשנות השבעים, שזה אומר (חוץ מכמה מזמן זה היה) שזאת עוגה שמחזיקה זמן רב ללא מקרר.
ועוד עניין חשוב ל"מפרידים": עוגה זו היא ללא כל מרכיב חלבי ויכולה לשמש קינוח נהדר לארוחה בשרית.
חומרים לבצק:
¾ כוס קמח תופח
½ כוס סוכר
קמצוץ מלח
5 חלמונים (שומרים את החלבונים בקערת הקצפה)
¼ כוס שמן
1 כף ברנדי + 1 כף וניל
הכנה בצק:
מחממים תנור לº180
1. במעבד מזון (אפשר בקערה ולבחוש ביד) שמים את הקמח, הסוכר והמלח ונותנים כמה פולסים לערבוב.
2. בקערה קטנה מערבבים את החלמונים, השמן, הברנדי והוניל ומוסיפים בזרזיף לחומרים שבמעבד המזון תוך הפעלת המעבד, עד לקבלת בצק חלק ומעורבב היטב. הבצק יוצא די דליל. דומה לבצק פריך, אך נוזלי.
3. מכינים תבנית מרובעת בגודל 20×20 מרופדת בניר אפיה. משאירים את השוליים הגבוהים של נייר האפייה. נצטרך אותם בהמשך לשכבת הקצף עם הקוקוס.
4. שופכים את הבצק לתבנית ומפזרים/מורחים בעזרת כף, שווה על כל תחתית הבנית.
5. אופים כרבע שעה עד שהבצק מזהיב ומוציאים מהתנור. מורידים את הטמפ' בתנור ל- º170
חומרים למלית:
ריבה אדומה (דובדבנים, פטל, תות שדה) או 15 שזיפים מיובשים
5 חלבונים
1 כוס סוכר
½1 כוסות קוקוס
50-70 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
הכנה מלית:
1. על הבצק האפוי, מורחים ריבה כמה שלוקח, בערך 3-5 כפות.
2. למי שבחר את אופציית השזיפים המיובשים: משרים את השזיפים במים רותחים לכמה דקות עד שהם מתנקים ומתרככים. מוציאים מהמים, חותכים לחצאים ומניחים על הבצק במרחקים שווים.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים על הכי גבוה, עד לקבלת קצף חזק ויציב. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שכל הסוכר מתערבל.
4. עוברים ללקקן ותנועות עטיפה. מוסיפים את הקוקוס, האגוזים והשוקולד (את השוקולד, אני אוהבת לחתוך כשהוא קצת קשה מהמקרר ע"י סכין חדה. כך יוצאות חתיכות שאפשר להרגיש אותן). מערבבים בכמה שפחות ערבובים כדי לא להפיל את הקצף היפה שעמלנו עליו.
5. שופכים את הקצף על הריבה או השזיפים. כמות הקצף גדולה, לכן שמרנו את השוליים הגבוהים של נייר האפייה, הם מחזיקים את הקצף וכך תצא עוגה יפה וגבוהה.
|
6. מכניסים לתנור ואופים כ 25-20 דקות. להיזהר מאפיית יתר.
לסיום: את העוגה הראשונה שעשיתי, זאת עם הריבה, טרפו לפני שהספקתי לצלם, וגם לזאת עם השזיפים הייתי צריכה להיות עירנית וזריזה כדי לחטוף תמונה. מסתבר אם כן שהמתכון משנות השבעים עדיין אקטואלי. מה שחשוב לדעת, שאפשר לשחק עם החומרים והכמויות בהתאם לטעם האישי. למשל להרבות בשוקולד ובאגוזים עד כדי 100-150 גרם. להחליף לאגוזי לוז ולשוקולד לבן. במקום שכבת הריבה, למרוח נוטלה, ריבת חלב, ממרח חלבה.
אם יצא לכם משהו טוב, מעניין, מיוחד, שתפו אותנו ב"תגובות"
שבת שלום - דפני אסף.
|