חומרים:
200 גרם פרג
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
כף וניל + כף ברנדי
6 ביצים מופרדות + ¼ כוס סוכר (לחלמונים)
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר
3 כפות שקדים טחונים*
1 מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר
* אם מתעצלים לטחון שקדים אפשר לשים קמח
הכנה:
מדליקים תנור ל-160מעלות ומשמנים תבנית 26
- טוחנים את הפרג ושמים בצד.
- בקערה נפרדת שמים את החמאה והשוקולד (את החמאה יש לחתוך לחתיכות ואת השוקולד לבצוע לקוביות) וממיסים במיקרו בערך דקה. מוציאים ומערבבים.
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלמונים עם הרבע כוס סוכר עד להבהרה.
- מוסיפים לחלמונים המוקצפים את הוניל והברנדי ומערבבים.
- מוסיפים לחלמונים גם את תערובת החמאה והשוקולד ואת השקדים והפרג הטחון. מערבבים היטב את הכל.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם המלח עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה. מוסיפים את הקצף לתערובת הפרג והשוקולד ומערבבים בתנועות עדינות.
- שופכים לתבנית ומכניסים לתנור לכשעה.
- אחרי שהעוגה התקררה לגמרי, מקציפים שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר ומורחים יפה על העוגה. שומרים במקרר.
- שבת שלום - דפני אסף