עוגיות כיפיות. נעשות במהירות, נאפות במהירות ונאכלות במהירות.
היה לי עודף של חמוציות וחיפשתי מקום לממש אותן. עוגיות הגרנולה הן ידידותיות מאוד ומוכנות להכיל בתוכן כמעט כל מצרך ממדף היבשים. מקוקוס עד שקדים משוקולד צ'יפס עד דובדבנים מסוכרים. טעם העוגיות תלוי בעיקר בטעם וסגנון הגרנולה. אני ממליצה על "הגרנולה של תימור". יש אותה בחדר האוכל באריזות אישיות ובכלבו באריזה משפחתית. עם הגרנולה הזאת (של תימור) לא צריך להוסיף כמעט כלום. הכל כבר בפנים. בכל זאת אפשר להוסיף עוד חופן קמצן או נדיב של מה שבא.
חומרים:
100 גרם (חבילה) חמאה רכה
½ כוס דבש או סוכר חום (אפשר גם רבע כוס סוכר חום ורבע כוס דבש)
1 ביצה
1 כף תמצית וניל
קצת מלח
1 כוס גראנולה
¾ כוס קמח מלא
½ כפית אבקת אפיה
1 חופן (בין רבע לחצי כוס) חמוציות. פה, כזכור, יכולה לבוא תוספת עצמאית (אגוזי מלך, שומשום, תמרים) וגם כף או שתיים של חמאת בוטנים.
הכנה:
- מדליקים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה בינונית, מקציפים קלות את החמאה הרכה, הסוכר או הדבש, הביצה והמלח. אחרי ההקצפה מוסיפים את הוניל ומערבבים בכף.
- מוסיפים לקערה את הגראנולה ומערבבים.
- ממלאים את ¾ כוס הקמח ולאותה כוס מוסיפים את אבקת האפייה. ממזגים אותם - את היבשים, ומוסיפים לקערה.
- מערבבים היטב את כל החומרים. טוב לתת לבצק לנוח במקרר כשעה לפני שאופים, והוא יכול להישאר שם גם שבוע (במקפיא, עד 3 חודשים). כך יש לכם בצק מוכן בהיכון.
- לאפייה - מגלגלים כדור בין האצבעות או שמים באופן פרוע כפית מלאה של "חומר" במרווחים על תבנית מרופדת בניר אפיה.
- אופים 12 דקות בדיוק.
טיפ: העוגיות האלו, כמו כל העוגיות היבשות סובלות מכל טיפת לחלוחית. אם לא מטפלים בהן נכון הם מתרככות ונטעמות כאילו הן ישנות. כדי לשמור על היובש שלהן כדאי להכין רשת מוגבהת וכשהן יוצאות מהתנור, לתת להן טיפה להתקשות ולהעביר לַרשת. כך נמנעת הרטיבות שנוצרת בין העוגייה לתבנית כשהעוגיות מתקררות.
טיפ נוסף באותו עניין. כשמכניסים את העוגיות לקופסא (אטומה כמובן), יש לברר היטב שאין בה זיכרון של ריח (למשל של שום) מהתכולה הקודמת. זה יכול להיות קטלני, משום שעוגיות יבשות סופגות מהר מאוד את הריח.
שבת שלום - דפני אסף