עוגת יוקרה בקלי קלות וללא אפייה. גג, רבע שעה הכנה, רק שצריך לתכנן אותה יום קודם.
חומרים לערב קודם:
1 חבילת דובדבנים מסוכרים
כחצי כוס שברי קוקוס. אפשר יותר (זה המרובעים הקטנים, לא הקוקוס הטחון)
¼ כוס ליקר תפוזים או ברנדי
הכנה: בערב שלפני, משרים את הדובדבנים והקוקוס בליקר. אם לא התארגנתם בזמן, גם שעה של השרייה עושה משהו.
לתחתית העוגה:
¼ כוס נס קפה
¼ כוס ליקר תפוזים או ברנדי
כך וכך בישקוטים. קונים חבילה ושמים כמה שנכנס בתבנית.
הכנה: מערבבים את הליקר והנס קפה בצלחת שטוחה אך מוגבהת. טובלים, ממש מרווים, בנוזל הזה את הבישקוטים.
ומניחים אותם על תחתית של תבנית 24.
חומרים למילוי
2 מיכלים שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה
כף וניל
הכנה מילוי
- בקערה בינונית מערבלים במיקסר (במהירות גבוהה), שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וסוכר עד לקבלת מרקם קשה ויציב.
- מוסיפים את השמנת החמוצה והוניל, ואת הדובדבנים והקוקוס המושרים.
- מערבבים ביד! (לא במיקסר, זה יפיל את כל העסק). טועמים ומשפרים טעמים לפי טעם אישי. אולי לא מספיק מתוק? אולי עוד ליקר?
- שופכים את התערובת על הבישקוטים מיישרים ומכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד. זהו, יש לכם עוגה טעימה ויפה להתפאר בה.
עצות:
- אם נשארו בישקוטים, אפשר לארגן את המילוי לשתי שכבות. לטבול את הבישקוטים ולהניח באמצע, בן שתי השכבות.
- להחליף את הדובדבנים בתותי שדה שמתחילים עכשיו את העונה. את התותים להשרות רק שעה לפני ההכנה.
- להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת כשכבה שלישית ואז, בכלל, יצאתם גדולים.
שבת שלום דפני