עוגה בחושה, פשוטה לעשייה אך עשירה בטעמים. אפשר לקרוא לה גם "עוגת כל השיש", כתוספת לבסיס אפשר להוסיף לה כל מה שמונח על השייש.
מי שאין לו את מכונת הקפה החדישה של נספרסו יכול כמובן לשים כף נס קפה מגורען אבל בבקשה לא את הנס-קפה עלית ענפים. כמו רוב העוגות הבחושות גם עוגה זו טעימה יותר ביום שאחרי האפייה.
מדליקים תנור ל- 170 מעלות
חומרים:
3 ביצים שלמות
1 כוס סוכר לבן (אניני המתוק, יכולים להוריד פה ¼ כוס סוכר)
½ כוס סוכר חום
3 כפות דבש
קמצוץ מלח
הכנה:
מערבלים את כל החומרים, ביצים, סוכרים, דבש ומלח במיקסר במהירות גבוהה עד שנהיה מוקצף ואוורירי. זה יכול לקחת בין חמש לשמונה דקות.
חומרים:
2 כוסות נספרסו קצרות! (או ½1 כפות נס קפה מגורען עם טיפת מים רותחים הדרושים להמסתן)
שליש כוס שמנת מתוקה
70 גרם חמאה מומסת
כף וניל
1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
½ כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
הכנה:
מערבבים את הנוזלים: השמנת, הנס קפה והחמאה ושופכים לתערובת הביצים המוקצפת.
בקערה נפרדת מערבבים את היבשים: קמח, אבקת אפיה וקורנפלור.
מערבבים עם לקקן את תערובת הביצים והנוזלים ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמחים עד לעיסה כמעט הומוגנית. כאן מפסיקים לרגע ומוסיפים מה שאוהבים. אני מציעה:
50 גרם שקדים קצוצים
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם תמרים חתוכים
ואפשר גם או במקום: חלבה מפוררת גס, פיסטוקים, צימוקים.
מערבבים שוב לערבוב מלא. שופכים לשתי תבניות אינגליש או לתבנית מרובעת גודל 26 ואופים 30 דקות עם בדיקת אמצע של קיסם.
שבת שלום - דפני אסף. בקרוב, עוגה לט"ו בשבט