את המתכון הזה קיבלתי מנירה לינדר והוא עבר אליה מאבא שלה. מכל העוגות
שניסיתי עד כה לט"ו בשבט זאת היא הכי טעימה והכי מיוחדת.
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
4 חלמונים
כוס סוכר
200 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
- מקציפים קלות את החלמונים והסוכר.
- ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה ומוסיפים תוך עירבוב לחלמונים.
כוס וחצי פירות יבשים
חצי כוס שקדים או אגוזים קצוצים
2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה
- חותכים את הפירות היבשים לחתיכות קטנות (זה לא כזה פשוט, הם נדבקים לאצבעות. לכן כדאי להחזיק ליד הקרש כוס מים ולהרטיב כל הזמן את הסכין והאצבעות). מערבבים עם הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים לעיסת השוקולד
- בעירבוב עדין.
- מוסיפים את קצף החלבונים מערבבים בתנועות עטיפה.
- אופים ב 170 מעלות 45 דקות