השנה ניסיתי למצוא מתכון שונה מהמתכון הרגיל של משולשי הפריך במילוי הפרג, למרות שאם אין התנגדות עקרונית לפרג ואם עושים את הבצק מספיק דק, זהו המתכון טעים מאוד והרגיל הוא לא בהכרח רע. הרגלים זה דבר טוב.
בכל זאת נלך הפעם על מילוי אגוזים, כשהבצק הוא מסוג הפריך, אך בתוספת שקדים טחונים הוא מקבל עדינות וגמישות לא רגילים.
חומרים לבצק:
¾ כוס אבקת סוכר
150 גרם (חבילה וחצי) חמאה רכה
1 כף וניל
2 כפות שקדים טחונים
קורט מלח
1 ביצה
¾1 כוסות קמח
הכנה:
לֹשים את כל החומרים לישה מתונה, רק עד שהבצק נראה הומוגני, לא יותר מדי. מכדררים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
חומרים למלית:
½ כוס חלב
50 גרם חמאה
3 כפות דבש
1 כף וניל
½2 כוסות אגוזי מלך טחונים (לא לטחון יותר מדי). גם אגוזי לוז מתאימים.
1 כף קורנפלור
אפשר לגרר קצת קליפת לימון פנימה
הכנה מלית:
• בסיר בינוני, על האש, שמים את החלב, החמאה והדבש ומביאים לרתיחה.
• מערבבים את האגוזים הטחונים עם כף הקורנפלור ומוסיפים לחלב הרותח תוך ערבוב.
• הקורנפלור, הוא שמסמיך את עיסת האגוזים ויש לשים לב שלא נוצרים גושים. עושים זאת על ידי ערבוב תמידי של העיסה שבסיר עד שהיא מסמיכה.
• מורידים ומצננים לצינון מלא.
הכנה אוזני המן ואפייה:
• מדליקים תנור ל- 170 מעלות.
• מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
• במרכז כל עיגול מניחים כפית שטוחה של המלית.
• סוגרים את עיגול הבצק סביב המלית לאוזניים משולשות, כמו שזה נראה בתמונה.
• אופים כעשרים וחמש דקות עם השגחה שלא יצא חום מדי. הבצק הזה נורא טעים ואסור להמית אותו באפיית יתר.
• מוציאים מהתנור וכשהאוזניים עדיין חמות מפזרים אבקת סוכר.
בתיאבון וחג שמח - דפני אסף