ללא ספק, פסח הוא החג של השוקולד. גם מפני שמקבלים המון סוגים כמתנות הביתה וגם מפני שכדי לא להתעסק עם מה חמץ, מה לא חמץ, קמח תפוחי אדמה אפשר? קקאו אפשר?
הכי טוב, נוח וטעים להכין עוגה על טהרת השוקולד ושאר חומרים שאינם קמח.
העוגה הזו היא לא מהקלות והמהירות להכנה, אבל לכבוד החג אפשר להתאמץ קצת. מצד שני זאת גם לא עוגה מסובכת מאוד.
חשוב: יש להתחיל בהכנתה ערב קודם.
ערב לפני, קרם גנאש
250 גרם שוקולד שאוהבים (מריר, חלב, לבן, בטעמים שונים)
1 מיכל שמנת מתוקה
הכנה: ממיסים בסיר על האש או במיקרו את השמנת והשוקולד עד להמסה מלאה כך שלא יישארו גושי שוקולד והקרם ייראה חלק. מצננים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.
הקרם הזה קל מאוד להכנה והוא מתאים להרבה עוגות. בשנים האחרונות, בסוף כל פסח, אני אוספת את כל השוקולדים שקיבלנו, גם בונבוניירות עם מילוי, ממיסה הכל עם שמנת מתוקה לפי מפתח של אחד על אחד (על כל מאה גרם שוקולד, מאה גרם שמנת מתוקה) ושומרת במקפיא קרם בהיכון.
חומרים לעוגה:
400 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה (חצי חבילה)
¼ כוס ליקר אייריש קרים או כל ליקר אחר
1-2 כפות דבש
5 ביצים גדולות או 6 קטנות
קמצוץ מלח
קצת פחות מחצי כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
הכנה:
מדליקים תנור ל 160 מעלות
-
לתוך קערה שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים את החמאה, הליקר והדבש וממיסים במיקרו כדקה שתיים. מערבבים היטב עד שאין גושים ומניחים בצד.
-
בקערה נפרדת מקציפים את הביצים המלח והסוכר, כארבע, חמש דקות, עד שמקבלים קציפה גבוהה בהירה ואוורירית.
-
בעוד קערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה, לא הקצפה מלאה. כלומר, לא מעמידים אותה. היא צריכה להישאר קצת רכה כדי שתוכל להתערבב בקלות בעיסה.
-
שופכים את הביצים המוקצפות לקערת השוקולד המומס, מערבבים בעדינות עם לקקן.
-
שופכים גם את השמנת המתוקה לעיסה וממשיכים לערבב בעדינות עד שפחות או יותר הכל נבלע. לא לערבב יותר מדי. זה ממית את העוגה.
-
שופכים הכל לתבנית 26 משומנת ומכניסים לאפייה לכחמישים דקות. בודקים את המצב עם סכין יבשה במרכז העוגה, למען האמת בעוגה זו טוב אם הסכין יוצאת עם קצת "בוץ". העוגה צריכה להיות רוטטת. זאת האיכות שלה, שהיא רטובה ולא הרוגה. הרי מה שאנחנו מכניסים לתנור כרגע זה בעצם מוס שוקולד, כך שגם אם העוגה לא נאפתה קומפלט היא עדיין תהיה טעימה מאוד.
-
מוציאים מהתנור מקררים קירור מלא. לא להיבהל, העוגה מתכנסת קצת לתוך עצמה אחרי הקירור - זה בסדר.
-
מוציאים את קרם הגנאש, מקציפים עד שמתקשה ומורחים על העוגה בשכבה אחידה.
חג פסח טעים ונעים לכל האופים והאופות - דפני אסף